Lysekils Sommardansskola

Veckoläger i dans 8-12 juli 2024

Danskurser sommaren 2024
Nedan hittar du schemat för årets sommarkurser. Varje kurs pågår måndag till fredag med en danslektion om dagen.

VECKA 28, 8-12 JULI:
Jazzdans 6-8 år       10.00-10.50
Jazzdans 9-12 år     11.00-11.50
Lyrisk jazz 13-18 år    12.00-12.50
Dansmix vuxen (kortkurs tis-tors)  09.00-09.50


Pris veckokurs: 680 kr
Pris kortkurs vuxen: 420 kr

Dansstilar
Barndans: Här får barnen utlopp för sin rörelseglädje och energi, och lär sig grundläggande danssteg. Barndansen är inte stilbunden för att varje barn ska få uppleva och prova på olika rörelser till varierad musik. Under kursen tränar barnen sin koordination, balans, musikalitet och koncentrationsförmåga.

Jazzdans: Jazzdans är en rytmisk dansstil, där stor vikt läggs vid rörelsekvalité, dynamik och musikalitet.

Hiphop: I Hip hop fokuserar vi på olika steg-kombinationer som genomförs med ett skön gung.

Lyrisk jazz: Med basen i jazzdans handlar den här dansstilen mycket om flöde och känsla. Inspiration hämtas bland annat från den moderna dansen och koreografierna skapas ofta med musiken som utgångspunkt .

Nivå
Kurserna riktar sig både till nybörjare och till dig med tidigare danserfarenhet. Varje elev ges individuell vägledning genom lektionerna oavsett ålder, nivå och mål.

Fysiskt
Dans utvecklar koordination, styrka, smidighet och balans. Det är dessutom ett utmärkt sätt att träna och hålla sig aktiv under sommarveckorna. Huvudmomenten under danslektionerna är uppvärmning, styrka, stretch, teknik- och koordinationsövningar samt koreografi.

Mål
Varje elev ska utvecklas tekniskt inom respektive dansstil samt stärkas i dansintresse och självförtroende. Uppmuntran och konstruktiv feedback är en viktig del i undervisningen.
Socialt
Danskurserna öppnar upp för nya vänskaper och vi strävar efter att arbeta tillsammans som en grupp. Under kursen kommer vi även att sätta ihop en gemensam avslutningsdans som visas på kursen sista dag.